Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η 3η ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

 

 

Με επιτυχία οργανώσαμε και την 3η «Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο παρκινγκ του ΟΑΚΑ. Προσήλθαν διπλάσιες οικογένειες από τις προηγούμενες δράσεις μας. Οι παραγωγοί που συμμετείχαν στη δράση μας ήταν 13 έναντι 4 και 7 τις προηγούμενες φορές, γεγονός που καταδεικνύει οτι η κίνησή μας εξαπλώνεται, φέρνοντας σε άμεση επαφή τους παραγωγούς και τους καταναλωτές σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Αρκετές ποσότητες προϊόντων που δόθηκαν ως αλληλεγγύη των παραγωγών προς τους συνανθρώπους μας, που έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές και στερούνται τα βασικά είδη διατροφής, θα μοιρασθούν τις επόμενες μέρες από τους «Αλληλέγγυους  Δρόμους», σε οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη.
Για μας, το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι αρκετοί πολίτες της πόλης μας αποφάσισαν να ενταχθούν και αυτοί ενεργά στους «Αλληλέγγυους Δρόμους».  Γιατί κατανόησαν ότι την ανθρωπιστική κρίση, που ολοένα βαθαίνει στη χώρα μας από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα, μπορούμε να την αντιπαλέψουμε μόνο με την αυτοοργάνωση της κοινωνίας μας.
Εμείς, οι «Αλληλέγγυοι Δρόμοι», θα συνεχίσουμε πιο ενεργά και πιο αποφασιστικά να είμαστε παρόντες στην καθημερινή ζωή της πόλης μας. 
Με αυτόνομες δράσεις και ανεξάρτητες παρεμβάσεις και στο επισιτιστικό, και στην παιδεία, και στον πολιτισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο όταν αποφασίζουμε και δρούμε ε μ ε ί ς  γ ι α  ε μ ά ς , υπερβαίνοντας τη λογική της ανάθεσης που εδραίωσαν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας ιδιαίτερα στην μεταπολιτευτική περίοδο, με την  α λ λ η λ ε γ γ ύ η μπορούμε να ανατρέψουμε τις συνέπειες των πολιτικών των μνημονίων, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τον εκφασισμό της κοινωνίας μας.
Όσον αφορά στο τελευταίο, σε όσους ονειρεύθηκαν τη πολιτική νομιμοποίηση απροκάλυπτα (ή και καμουφλαρισμένα) φασιστικών συμμοριών με τις ρατσιστικές απόψεις τους και τις εγκληματικές πρακτικές τους, σε όσους προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά αυτές τις συμμορίες, δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους μαζί με όλο τον δημοκρατικό λαό μας.
Το δικό μας όραμα για μια ανεξάρτητη δημοκρατική κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και συνεργασίας δεν το διαπραγματευόμαστε, και το πραγματώνουμε  τ ώ ρ α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου