Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΔΡΟΜΩΝ


Θα μπορούσε να ήταν ένα παραμύθι αν δεν ήταν πραγματικότητα. Την Κυριακή 14/4, στην οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος, σε ένα μικρό οικόπεδο ενός συμπολίτη μας, οι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες και να πραγματοποιήσουν την  1η  τους δράση - αγορά τροφίμων Χωρίς Μεσάζοντες.

Εκατοντάδες συμπολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, ήρθαν και αγόρασαν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, καλύπτοντας ανάγκες τους. Μίλησαν με τα μέλη της κίνησης, ζήτησαν να έχει συνέχεια η πρωτοβουλία, γράφτηκαν εθελοντές στην προσπάθεια.  

Οι παραγωγοί ήρθαν σε επαφή με την κοινωνία, διέθεσαν τόνους προϊόντων, αμείφτηκαν για τον κόπο τους και δώσανε ένα μέρος από τα προϊόντα τους, δωρεάν, στα πλαίσια της αλληλεγγύης, για οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Εθελοντές των ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΔΡΟΜΩΝ, ήταν εκεί για να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας και μίλησαν μαζί τους για την ανάγκη να δημιουργηθούν δομές αλληλεγγύης.
Μέλη από άλλες κινήσεις αλληλεγγύης ήταν, επίσης, εκεί για να μας συμπαρασταθούν. Δημοσιογράφοι από τον τοπικό και τον ημερήσιο τύπο κάλυπταν την δράση μας .

Αυτή ήταν η εικόνα που μετέτρεψε για μια στιγμή την πόλη μας σε ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, στην οποία ο ένας βοηθά τον άλλο, και αναδεικνύει την αξία της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, του εθελοντισμού. Ήταν αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η πόλη μας. 

Την εικόνα αυτή επιχείρησε να αμαυρώσει με πρωτοφανή επιθετικότητα η Δημοτική Αρχή της πόλης μας. Εξώδικα – αστυνομία – κατασυκοφάντηση της κίνησης και των παραγωγών.

Εμείς, σαν πολίτες και μέλη της κίνησης ΑΛΛΗΛΕΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, δεν εκχωρούμε σε κανένα το δικαίωμά μας για αυτοοργάνωση και αλληλέγγυα δράση.

Στις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι η καλύτερη απάντηση στην παθητικότητα και την αντίληψη που ταυτίζει την αλληλεγγύη με την φιλανθρωπία και τη δημιουργία δομών προς επίδειξη έργου.

Οι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ συνεχίζουν την δράση τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους συμπολίτες μας πιο πολλοί, πιο έμπειροι, με μεγαλύτερη θέληση για αλληλεγγύη και εθελοντική προσφορά.

Τα μέλη της κίνησης «Αλληλέγγυοι Δρόμοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου